Αρχική Σελίδα


ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΦΙΛΙΑΣΚαταστατικό

Όργανα
Ο Όμιλος

Την εποχή του ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ, κάποιοι φίλοι που αγαπούσαν την θάλασσα, δημιούργησαν μια ναυτική παρέα από την οποία αργότερα ξεπήδησε ο "ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ".

Με δειλά βήματα και με υποτυπώδη έως ανύπαρκτα μέσα, αλλά με πολύ μεράκι και αδιάκοπη προσπάθεια, έφθασε στην σημερινή του μορφή με διαφορετικό τίτλο: "ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ" δανεισμένο απο τον χώρο που αρχικά τον φιλοξένησε.

Σήμερα ο ΝΑΟΕΦ είναι σωματείο ανεγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοίκής Ομοσπονδίας και της ΕΟΥΔΑΑΤΚ. Η αρχική ολιγομελής παρέα αριθμεί περίπου 250 μέλη με περίπου 45 ιστιοπλοικά ναυταθλητικά σκάφη ανοιχτής θάλασας και με έντονη παρουσία στους ιστιοπλοικούς αγώνες του Σαρωνικού και όχι μόνο, ενώ τα υποτυπώδη μέσα έγιναν ενας σύγχρονος και πλήρης εξοπλισμός. Ο σκοπός όμως δεν άλλαξε, είναι πάντα η ανάπτυξη της αγάπης των νέων πρός την θάλασσα και τα αγωνίσματά της, καθώς και η ανάδειξη αθλητών στα θαλάσσια αγωνίσματα.

Οι δραστηριότητες διευρύνθηκαν με την διοργάνωση αγώνων, δημιουργία σχολών ιστιοπλοϊας τριγώνου και ανοιχτής θάλασσας κλπ.

Τα 18 αγωνιστικά σκάφη τριγώνου  με τα πληρώματά τους συμμετέχουν με σημαντικές επιτυχίες στούς Πανελλήνιους και Διασυλλογικούς αγώνες ενώ από τα 45 σκάφη ανοικτής θάλασσας, τα περισσότερα διεκδικούν πρωτιές στους αγώνες και σημαντικές θέσεις στην Ranking List, επιβεβαιώνοντας έτσι την έντονη αθλητική παρουσία καί δραστηριότητα του ΝΑΟΕΦ σε όλους τους τομείς.

Έτσι περίπου διαμορφώνεται η ταυτότητα του Ομίλου μας, ο οποίος, χάρη στις αδιάκοπες προσπάθειες και το μεράκι των ανθρώπων του, αναπτύσσεται συνεχώς και δρά με την πενιχρή επιχορήγηση της ΓΓΑ, και τίς εισφορές - δωρεές των μελών του.Αρχική σελίδα